TABELA VELIČINA GAĆA

Prema ovoj tabeli možete odrediti veličinu za gaće. Tu spadaju klasični sleep modeli, tanga, čipkane…

TABELA VELIČINA MAJICI

Prema ovoj tabeli možete odrediti veličinu za majice sa kratkim rukavima, dugim rukavima i majice na bretele, kao i za body majice sa uskim i širokim bretelama i sa dugim rukavima.

VELIČINE BRUSHALTERA I KAKO PRONAĆI ODGOVARAJUĆI

Postoje evropske ,američke i  francuske mere. Nas zanimaju evropske. One se sastoje iz broja i jednog slova (npr. 75 B).  Prva česta zabluda je da broj označava veličinu. Broj u veličini brusa označava širinu grudnog koša ispod grudi, najuži deo Vašeg grudnog koša. Ovi brojevi se kreću od 60 do 125. Npr. za širinu grudnog koša od 78 do 82 cm, broj je 80. Dakle, kada vidite broj, on se odnosi na 2 cm uži i širi grudni kos. U ovome je tajna da ne kupite brus koji vam se useca. Dakle, da bi odredili broj koji Vam odgovara izmerite obim ispod grudi.

TABELA 1

obim ispod grudi u cm – – – – – – – broj brushaltera

  • 63-67 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 65
  • 68-72  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 70
  • 72-77  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 75 
  • 77-82 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 80 
  • 82-87 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 85 
  • 87-92 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -90 
  • 92-97 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 95 
  • 97-104 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 100 
  • 104-109 – – – – – – – – – – – – – – – – – – 105
  • 109-115 – – – – – – – – – – – – – – – – – – 105

Pošto ste izmerili grudni koš i konačno pronašli svoju pravu veličinu , vreme je da se posvetite korpama.

Slovo koje se nalazi pored broja je oznaka za veličinu grudi. „A“ je najmanji, a „F“ najveći , ako kažemo da neko ima “trojku” to je onda korpa C. Tajna korpi leži u tome da moraju savršeno da pristaju i budu, ni premale ni prevelike. Ako spadate u ovih 80% žena koje nose pogrešnu veličinu i pogrešne korpe grudnjaka ,najverovatnije imate premale korpe.

Da bi saznali koju veličinu korpe nosite, merite obim preko grudi, u nivou bradavica,  ponovo pazeći da krojački metar zadržava istu liniju spreda i pozadi. Sada imate dve mere, onu obima grudnog koša i ovu obima grudi, izračunajte njihovu razliku, pa pogledajte koja bi korpa trebalo da Vam odgovara prema tabeli 2.

Npr. ako imate obim grudi 90, a obim grudnog koša 75 , jednostavno oduzmite ova dva borja, u ovom sličaju razlika je 15 i trebalo bi da uzmete korpu B.

TABELA 2

razlika obima grudi i ispod grudi u cm – – – -korpe

  • 12-14 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – A 
  • 14-16  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – B 
  • 16-18  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – C 
  • 18-20 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – D 
  • 20-22 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – E 
  • 22-24 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – F 

Da rezimiramo: slovo je veličina, a broj širina!

Kada ste pronašli veličinu, birate model:

· Imate sportski grudnjak, koji bi trebalo da je pamučan. Njegova uloga je da prilikom vežbanja drži grudi na mestu, mada je jako udoban i za svakodnevno nošenje. On ne oblikuje grudi, već ih jednostavno stegne uz telo. Obično ima široke bratele, kako se ne bi usecale u vaša ramena prilikom pokreta. Uglavnom se navlači preko glave, mada može da ima i kopče (napred između grudi ili pozadi na leđima).

· Običan grudnjak sa mekanim korpama uglavnom nema žicu i nikada nema punjenje. On je jako udoban, drži grudi na mestu, ali ih ne oblikuje i ne prikriva bradavice.

· Čvrsti grudnjak je grudnjak sa punjenjem, a koji nije push up. Uvek ima žicu. Lepo drži grudi, lepo ih oblikuje (ako izaberete korpu koja vam odgovara) i prikriva bradavice. On je uglavnom najčešći izbor, jer se proizvodi od različitih materijala, boja i oblika, pa je sa njim moguće izvesti efekat “nevidljivog grudnjaka”.

· Push up je grudnjak tako oblikovan da podiže grudi. On ih oblikuje, ali ih ne uvećava, iako ima dodatke. Dodaci se mogu nositi ili se mogu izbaciti. Uvek imaju žicu, tzv. fišbajn (aka fishbone).

· Top grudnjak je čvrst grudnjak koji diskretno podiže grudi i nosi se bez bratela. Nije grudnjak za svaki dan i nosi se najčešće sa topićima ili otvorenim haljinama.

· Topić je uglavnom pamučni brushalter sličan sportskom i klasičnom grudnjaku mekih korpi. Jako udoban, najčešći izbor za letnje dane. Može da se nosi kao brushalter ili da se nosi preko vašeg omiljenog grudnjaka. Može da bude sa bratelama ili bez njih.

· Samolepljivi (silikonski) brushalter predstavlja zapravo dve silikonske korpe bez kopčanja, bratela ili žica. Idealan je za odeću potpuno otvorenih leđa i za odeću koja nije predviđena da se nosi sa grudnjakom. On je nevidljiv ispod odeće, ako izaberete odgovarajuću veličinu. Potpuno se “zalepi” za vaše grudi, sakriva bradavice i vizuelno podiže grudi.

BOJA

Boja grudnjaka zavisi od odeće koju ćete nositi. Neke boje možete nositi ispod svakodnevne odeće, neke boje moraju da odgovaraju izabranoj odeći. Ako niste sigurni, kupite grudnjak u boji kože. Osim za odeću, grudnjak možete birati i za priliku U zavisnosti od boje, možete proizvesti željeni efekat (ili bar tako kažu):

· Bela – naglašava nežnost i ljupkost

· Crna – snažna elegancija i lepota

· Crvena, Ljubičasta – živahna i strastvena

· Plava, Roze, Zelena – umiruje, podstiče nežna osećanja

· Žuta – Topla i razveseljava

· Narandžasta – vesela i inspiriše

 

NAPOMENA: ZA NEKE MODELE, U ZAVISNOSTI OD PROIZVOĐAČA, OVAJ NAČIN ODREĐIVANJA VELIČINE NIJE POUZDAN!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite odgovor

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.