Pravi razlog zašto ženski donji veš ima džep

 

Ženska moda može biti čudna. Iako mnoge dame imaju problema sa džepovima , čini se da svaki par donjeg veša ima jedan. Zašto ti je taj mali džep u međunožju gaćica? Sigurno nije namenjeno zameni džepova na drugim slojevima odeće, zar ne? Nije čak ni dovoljno velik da se dobro uklopimo i nemojmo se upustiti u logistiku koliko bi bilo neugodno sediti ako u stvari nešto stavite unutra. Pa šta je dogovor?

Kao prvo, džep se ne upotrebljava za stavljanje stvri, predmeta. To nije ukras ili dodatna zaštita u slučaju kvara ormara . Taj džep u međunožju ženskog donjeg veša zapravo ima naziv: gusset . Udubljenja su vrlo važna i stvorena su kako bi zaštitili vaše delove intime , za šta se svi možemo složiti da je dobra stvar.

Ženski veš često je izrađen od sintetičkih materijala poput čipke. Iako čipka može izgledati seksi, ona takođe ne diše baš dobro, što znači da se bakterije i znoj mogu lakše nakupiti i zarobiti u vašem donjem rublju. Nije zabavno. Udubljenja su obično izrađena od pamuka – nesintetičke tkanine koja diše – i pomažu u održavanju suvih i luftirajućih stvari dole. Ne samo da gusset čini stvari higijenskijima, već i malo dodatnog materijala smanjuje i rizik od neugodnih stanja poput gljivica i mokraćnih putova, tako da gaćice postaju prozračnije.

Gussets poslužuju i drugu funkciju. Budući da sintetički materijali nisu uvek najugodniji – pomislite kako se osjetljiva gola čipka može osjetiti na osjetljivoj koži – gusset pružaju mekano i ugodno mesto na kojem će se dame moći odmarati, štiteći ih od trenja.

Iako vam se gaćice od sintetičkog materijala isporučuju uz naknadu, ipak, vaš najbolji ulog su još uvijek obične stare pamučne gaćice . Iako bi taj mali flaster prekriven gusterom mogao pomoći, opšta prozračnost je i dalje važna .

Prozračnost je još važnija ako ste aktivni tokom dana. Ako mislite da postoji mogućnost da se znoite, preskočite sintetičke materijale. To znači da ako idete na trčanje ili idete u teretanu, morate nositi pamuk, osim ako ne želite da rizikujetei upalu ili infekciju. To posebno vredi ako ste skloni bakterijskim problemima tamo dole. Pamučne gaćice možda ne izgledaju tako seksi kao čipkasti donji veš, ali puno su ugodnije od infekcije gljivicama.

Ako ste sve ovo naučili i još uvijek ne želite nositi pamučno veša, postoje neke opcije od pamuka koje su bolje od drugih. „Gaćice napravljene od stvari poput poliestera, najlona, ​​lyre ili spandexa ponekad se više istežu i lepše leže ispod odeće, a još uvek dolaze s tim pamučnim međunožjem.

Pazite, Iako ne predstavljaju pretnju ako ste zdravi i niste skloni infekcijama, za neke ljude tange predstavljaju brz način širenja bakterija. „Ako imate malo bakterija – E. coli je najčešća bakterija u debelom crijevu – u zadnjem delu tkanine i fizički ste aktivni, taj se materijal može kretati“. „Sve što trebate učiniti je pomeriti jedan centimetar ili dva i to pored vagine ili uretre. Da ne bi došlo do prelazak bakterija u vašu vaginu.

Uz to, nošenje tangi dok ste u mesečnom ciklusu, može povećati rizik od infekcije, jer menstruacija podiže pH tečnosti u vagini, olakšavajući rast bakterija, mogu nadražiti osetljivu kožu u vašim nižim regijama i pogoršati hemoroide.

Ostavite odgovor

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.